Gotvach.bg»Статии»Диети»Ябълката е враг на мазнините

Ябълката е враг на мазнините

Ябълката е враг на мазнините

Ябълката, консумирана редовно от предсавителките на нежния пол, е в състояние да понижи нивата на вредния и да повиши полезния холестерол в тялото.

По този начин плодът намалява склонността към натрупването на мазнини и поддържа жените в добра форма.

Само 75 грама сушена ябълка, консумирана ежедневено, е достатъчна, за да намали лошия холестерол в тялото с до 23% и да повиши добрия с цели 6%.

Яденето на ябълки преди всяко основно ядене, понижава с 20% съдържанието на мастите в кръвта. Полифенолът, който се съдържа в ябълките, помага за по-бързото разграждане на мазнините.

Ябълковият полифенол несъмнено влияе върху наднорменото тегло, но реалният му ефект зависи и от количеството храна, хранителния и двигателния режим.

Каква ябълка ще изберете, червена, зелена или жълта, значение няма. Всички те са отличен съюзник, ако искате да отслабвате. Можете да хапнете ябълка, когато ви се яде плод или сладко.

Ябълките имат малко калории. Една средно голяма ябълка е около 70 калории. Съдържат голямо количество пектин. Тоест неразтворими фибри, които подпомагат храносмилането.

Ябълките засищат и помага да се храните по-малко и по-рядко през деня. Ябълките за полезни за отслабване и по друга причина - ниското им съдържание на калории се компенсира от високото съдържание на вода.

Тези плодове съдържат ензими, които помагат на тялото за смилането на храната по-ефективно. Ябълките са много по-евтино средство за отслабване, отколкото скъпите препарати в аптеките.

Създайте си навика да похапвате ако не ежедневно, то няколко пъти в седмицата ябълки. Ако решите да стопите излишните килца преди морето, това е най-популярната ябълкова диета:

- 1 ден - 1 кг ябълки

- 2 ден – 1.5 кг ябълки

- 3 ден - 2 кг ябълки

- 4 ден - 2 кг ябълки

- 5 ден - 1.5 кг ябълки

- 6 ден - 1 кг ябълки

Накрая не забравяйте, че ако половин час преди хранене изядете една ябълка, това ще доведе до консумацията на около 200 калории по-малко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
54
45
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Благой :-)
Благой :-)
23.02.2014 22:17
Статията е готина, но с диетата не мога да се съглася. Тази диета си е класическка йо-йо диета. Не се храниш и отслабваш, после спираш диетата и ставаш по-дебел и по-мазен и решаваш да опиаташ друга диета. Хапвайте си каквото искате, но не прекалявайте и всичко ще е ОК
12
1
Мартина
Мартина
25.04.2015 17:15
Не става въпрос да ядиш само ябълки бе човек. Просто казват количеството. Може да си консумираш каквото си искаш
4
2