Руло с магданозено-орехов пълнеж

на

rm

Солените и сладките рула  представляват суфле или сладкиш увити на спирала. Забавни и лесни за приготвяне, те могат да се приготвят предварително. Повечето от тях се замразяват успешно. Рулата са живописни ястия сами по себе си и ако ги поднеш цели или на парчета интересно украсени, можеш да накараш гостите ти да ахнат. Пусни въображението си в действие и успеха ти е гарантиран! 

Сладките имат безброй варианти, но за тях в някой друг пост 🙂

Солените можеш да поднесеш като предястие или лека вечеря. Най-важното е да съчеташ вкусово продуктите за направата и пълнежа.  Рулото, което ще ти представя е от една малка рекламна книжка с рецепти. Получих я като подарък, когато купих малка симпатична кутийка с подправки 🙂 Приготвих го като измених малко рецептата.

 

 

 Продукти за рулото:

  • 100 г брашно
  • 80 г заквасена сметана
  • 4 яйца
  • 2 с л ситно нарязан магданоз + няколко стръкчета за украса
  • 1/2 ч л сол
  • 1 равна ч л бакпулвер

Приготвяне:

Фурната се загрява на 200 С.

Брашното се пресява и смесва с бакпулвера. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се смесват със сметаната, магданоза и солта и хубаво се разбиват. Към тях се прибавят(постепенно, редувайки ги) белтъците и брашното, като се бърка внимателно с дървена лъжица.

Дъното на правоъгълна тава се покрива с хартия за печене. Върху нея се слагат на няколко места листенца магданоз. Тестото внимателно се излива върху тях и леко се заглажда.

Пече се около 8-10 минути. Готовият блат се навива (по дългата страна ), заедно с хартията на руло. Оставя се да изстине.  Развива се и се намазва с приготвения предварително пълнеж. Завива се на руло и се опакова във фолио за печене. Поставя се в хладилник за 2- 3 часа. 

r-copy

Продукти за пълнежа:

  • 100 г орехи (ситно смлени)
  • 100 г заквасена сметана
  • 150-200 г сирене крема
  •  2-3 скилидки чесън
  • 2 връзки магданоз
  • сол на вкус

Приготвяне:

Вички продукти за пълнежа,  с изключение на орехите се поставят в подходящ съд и се пасират до консистенцията на гладък крем. Добавят се орехите и се подправя със сол.

Приятен апетит!

7 коментара Добавяне

  1. t_ilieva каза:

    Вики, рулото е възхитително! Снимките са разкошни!
    Искам само да попитам в рецептата за самото руло два пъти има количество на сол, да не би едното да е сода?

  2. ludipari каза:

    Има май и по- лесен вариант. Отрязвате краищата на една франзела и издълбавате средата. Пълните франзелата с плънката и я поставяте за час в хладилника. Мисля, че ще се получи.

  3. vicktory каза:

    Танче,
    Благодаря за корекцията грешката е моя. Вече се поправих вместо бакпулвер съм посочила отново сол. Извинявам се грешката е неволна 🙂

    Ludipari,
    добра идея е варианта с франзелата за неочаквани гости 🙂

  4. Dimitrana S. каза:

    Вики, рулцето е чудно! Идеята много ми допада, а снимките създават чувство за уют, свежест и спокойствие.. Вдъхновяваш!

    Сърдечен поздрав!

  5. Йоли каза:

    Оооооооооо,Вики,рулото е прекрасно.Ще имам гости скоро и непременно ще го направя.Благодаря ти,мила за чудничката рецепта – точно такава,каквато обичам.

  6. vicktory каза:

    Дими, много ценя мнението ти :
    Радвам се, че се отбиваш честичко при мен

    Йоли,
    Благодаря ти!

  7. Danyela каза:

    Страхотна рецепта! Орехи и магданоз – ужасно вкусно звучи. Непременно ще я направя. Благодаря за вкусното предложение!

Вашият коментар