вторник, 25 октомври 2011 г.

Немски десерт от ябълки

Продукти:
3 кисели ябълки
170 мл. прясно мляко
3 ч.л. краве масло
сол
100 гр. брашно
3 яйца
80 гр. пудра захар
1 ч.л. канела


Приготвяне:
В малка тенджерка се загряват 70 мл. мляко, 70 мл. вода, щипка сол и маслото. Добавя се пресятото брашно и се бърка интензивно докато сместа започне да се отделя от стените на съда, след което се прехвърля в чиста купа и се добавят последователно разбитите яйца и останалото мляко до получаването на хомогенна смес. Ябълките се обелват внимателно за да се запази формата им, нарязват се на кръгчета и семките се почистват на някои от тях така, че да се получат пръстенчета. Панират се в полученото тесто и се изпържват във фритюрник до златист цвят, след което се отцевдат върху кухненска хартия. Сервират се поръсени със смес от пудра захар и канела и с ванилов сладолед (по желание).