Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2011 22:19 - Ябълков оцет - надеждно средство за добро здраве
Автор: hope25 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4289 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 14.03.2015 11:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
  Масло: 110 билки с АЛОЕ ВЕРА
  "ЧАЕВЕЦ": Масло от чаено дърво
  ЧЕСЪН: Капсули чесново масло

image
image
Ябълков оцет

ябълковия оцет подобрява кръвообращението, нормализира кръвното налягане и драстично намалява риска от инфаркт, унищожава бактериите, вирусите и други вредни микроорганизми и предотвратява навлизането на отрови в организма

Ябълков оцет
съдържа 19 от 22-та най-необходими за здравето ни минерали. Най-важният от тези минерали е калият. Другите са фосфор, хлор, натрий, магнезий, желязо, флуор и силоксан. С цялото това многообразие от оръжия срещу болестите не е чудно, че ябълковия оцет подобрява кръвообращението, нормализира кръвното налягане и драстично намалява риска от инфаркт.

Освен това ябълковият оцет унищожава бактериите, вирусите и други вредни микроорганизми и предотвратява навлизането на отрови в организма. Богатия на минерали оцет помага за разграждането на натрупаните в тялото мазнини и не позволява понататъшно натрупване на тлъстини. Специалистите дори смятат, че с помощта на ябълковия оцет, човек може да отслабне, без да спазва диета. Лекарите препоръчват при всяко ядене да се пият по два чаени лъжички оцет в чаша вода. Резултатът според тях ще бъде на лице още след два месеца.

Ябълковият оцет помага и за освобождаване от напрежението, стреса, главоболието и мигрените. Причината за тези проблеми често се крие в натрупаните в тялото вредни вещества. Но като вземате всяка сутрин и вечер или при всяко хранене по лъжичка ябълков оцет, разтворена във вода вие ще възстановите естествената киселинна среда в организма си. Оцетът е безценен и за храносмилателната система, бъбреците и пикочния мехур поради способността да неутрализира микробите и отровите. Той се използва и за лекуване на артрит и за облекчаване на болки.

Интересно за ябълков оцет:

Кървене
До миналия век, лекарите са използвали оцет за лекуване на рани и да спрат надмерно кървене.  За резни рани икървене от носа натопете памук в оцет и сложете на резна рана или в носа. Също е полезно да се оцет ползва пред и след операция.

Алергии
Многи вярват, че ежедневно приемане на ябълков оцет може да стимулира имунната система и подобрява метаболизма, което ще помогне на намаляване на много видове алергияни реакции.

Здравето на костите
Гореспоменути минерали помагат за здрави и силни кости.

РЕЦЕПТИ: 
• Ако ви боли стомах, през 5 минути пийте по малко смес от 2 ч. л. ябълков оцет, разреден в чаша вода. Правете това докато болката затихне. 

• За подсилване корените на косата си, използвайте смес от половин чаша вода и половин чаша ябълков оцет. Преди да измиете главата, втрийте сместа в косите си. 

• При безсъние и главоболие. В чаша с мед се сипват 3 ч. л. ябълков оцет. Вечер преди лягане изяждайте по 1-2 ч. л. от лекарството - то ще ви помогне да заспите и е добро профилактично средство против мигрена.

image

Ябълков оцет - надеждно средство за добро здраве
Майчиното мляко на земята
Естествен аналгетик - Балсам от див кестен

image Капсули с ябълков оцет 
 



Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ivoso - За
06.07.2011 22:42
съжаление истински ябълков оцет вече не се произвежда в България.
цитирай
2. lidiazarkova - Напротив,вече се произвежда.
07.07.2011 08:52
Напротив ,вече се произвежда.За първи път в България има производство на Натурален оцет.http://lidiq.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hope25
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1314216
Постинги: 434
Коментари: 252
Гласове: 1094
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол